Brut – בר יין

Brut – בר יין

כמה מדובר על המקום החדש, Brut בר יין… אני חושב שקראתי עליו כל כך הרבה החודש שזה מטורף. אבל אני הייתי שם לפני שבועיים, לדעתי שבוע אחרי השיפוץ שעשו, ביום שני בערב.. מאותם ימי שני שבבוקר אתה קורא בפייסבוק של אבירם כץ על תאריכי לידה/מאורעות היסטוריים/שאר ירקות שקרו "היום לפניי".

ככה התוודעתי למקום. בתור ירושלמי, שמעתי על המקום הזה "בר יין" בנחלת בנימין, אבל לא הלכתי מעולם. מדי שבוע בימי שני כשקראתי את "היום לפניי", אמרתי לעצמי צריך להפסיק לקרוא ולהתחיל לשתות. ולאכול. התחייבתי להגיע ואכן זה קרה.

באתי עם תיק גדול, באוטובוס, מתכנן שבוע של שחיתות בתל אביב שיתחיל בתחנה מרכזית ת"א וייגמר בדמעות על חשבון הבנק. דמעות של אושר. הזמנתי מקום לי למוטי ולידידה על הבר של ברוט והתייצבתי ב 19 אפס אפס, שעה נהדרת להתחיל לשתות.

אני לא אלאה אתכם בכל ההיסטוריה (המעניינת) של המקום, אני מצרף לינקים בסוף העמוד לכתבות על המקום, אלא כרגיל אספר לכם על החוויה שלי. נהניתי בטירוף. סליחה, נהנינו בטירופנו.

מכיוון שאני מסוג אלה שלא מסוגלים לאחר, אצלי שעה זו שעה, ושעה 19 בברוט לבד אומר שאני אשתה כוס יין לבן. אני לא מכיר את הנפשות הפועלות באופן אישי, את אבירם פגשתי פעם ראשונה בתחרות פרס ירדן של רמת הגולן (בה הוא זכה בקטגוריית מלצרי היין), ומעבר לקשר פייסבוקי ואיזה Summer Of Riesling אנחנו לא מכירים. את בן רון פגשתי כשהיה סומלייה במסה והזמנתי ברברה ד'אסטי. ב-ק-י-צ-ו-ר, נכנסתי ובן רון ניגש אליי, איזה כיף זה לדבר עם אחד מבעלי המקום, ככה שיחת טרום-סרוויס, על יין ועל מקומות… אחלה סיפתח לאווירה. מסתבר שבעברו בן ניהל את קפה קדוש הירושלמי והעלנו זכרונות בהם היתה בירושלים אחלה סצינה. מפה לשם הזמנתי כוס יין לבן (לדעתי איטלקי, הספקתי לשכוח) וחיכיתי כמו ילד טוב לשאר החבר'ה. תפריט היין מגוון כ"כ, שלא תהיה בעיה לאף אחד למצוא משהו שהוא אוהב בכוס או בבקבוק, ויש עם מי להתייעץ.

מוטי הגיע, הזמנו פלטת נקניקים וסלסלת לחם, והתחלנו לבחון את התפריט.

plata
נקניקים ישמחו לבב אנוש
bread
לחיים.

טעים, כיף, בן לוויה נהדר ליין לבן ואחלה סיפתח. ממליץ. כן הייתי רוצה שהקונפיטורה תהיה יותר מתוקה, אבל היה טעים מאוד.

אחרי התבחבשות בתפריט ושיחה קצרה עם אבירם, החלטנו על קברנה סוביניון איטלקי (יש כמה חלקות כאלה שם מסתבר…) והפלא ופלא – אין את היין בכוס. בכל מקום אחר היית מסתכן. ופה? פה יפתחו לך בקבוק, יגידו "ברור שתטעם" ויעשו הכל בחיוך. בזה עוד לא נתקלתי, ומבחינתי זה אחד הקסמים של המקום – אבירם פתח את הבקבוק, טעמנו ולצער שנינו (ואני ומוטי) לא אהבנו. אסון גודל? לא בברוט, הלכנו על על יין אחר, צרפתי ואמרנו אריבדרצ'י לחלקת הקב"ס האיטלקית. שוב פתחו לנו בקבוק, והפעם זה היה פיקס.

קח פותחן, קח קראף, שתה איתי לצד קרנף. חדרור מהיר
קח פותחן, קח קראף, שתה איתי לצד קרנף. חדרור מהיר

לכל אורך הערב ישבנו על הבר, ומולנו המטבח פועל בשיאו, אני חושב שאני יכול לצפות בסרטונים של מטבחים סתם ככה, פשוט מבשלים, מצלחתים, מבעירים אש, מתבלים, חותכים, מגישים… איזה כיף.

סיוון הידידה שהגיעה הזמינה מהספיישלים את הפלמידה, לצערי לא צילמתי, אבל המנה היתה מעולה. לצד התפריט יש ספיישלים שחדי העין יוכלו לקרוא על הלוח המחיק באחת התמונות. האוכל מגוון, הרבה פירות ים, מרק דגים שעוד אטעם, תבשיל לשון עם חומוס… הבנתם את הקטע. מגוון. אושר ועושר עד עצם היום הזה. נמשיך. הזמנתי תבשיל זנב שור (גם מהמיוחדים), פעם שניה שאני אוכל זב שור (הפעם הראשונה היתה בפיתה אצל אייל שני במזנון), וזו הצלחת שקיבלתי:

אוח זה תענוג. אוע זה משגע.
אוח זה תענוג. אוי זה משגע.

הבשר נושר מהעצם רק מכוח הכבידה (g=9.8), עשוי כהלכה, על מצע של פולנטה נהדרת… יש לי ריר בפה שוב. היה חסר לי מלח והוספתי לפני כל ביס אבל זה לא פגע בהנאה. אחת המנות המוצלחות שאכלתי, לדעתי לא השארתי אפילו גרם בשר בצלחת – רק עצמות.

לקינוח, ותסלחו לי על התמונה הזוועה (גם מעבר חזרה לאייפון 4s המעאפן וגם לא חד) אני וסיוון לקחנו טארט פקאן, מייפל ומלח ים שנטרף מהר מאוד והיה מעולה. הנה הוא לפני שהספקנו לעבוד עם הכלים:

תמונה לא מחמיאה לטארט פקאן פשוש.

תמונה לא מחמיאה לטארט פקאן מחמיא לחיך.

במהלך הערב חילקו לכל הבר צ'ייסר ג'ין ברוקרס, מותג חדש של ג'ין, ומעולה. נעים ולא שורף, סיומת נהדרת. אחלה ג'ין, ואחלה צ'ייסר.

היה מעולה, ממליץ לכל מי שרוצה לספוג אווירה טובה, לדבר על יין, לשתות, לראות בקבוקים נפתחים על ימין ועל שמאל, לאכול אוכל מוקפד וטוב ולעשות פאקינג אחלה חיים. עוד נשוב. מצורפים הלינקים.

Brut בר יין, נחלת בינמין 36, תל-אביב.

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. בדרך כלל אינני נוטה לשתף או לבקר, בטח שלא ביקורת רעה אבל הפעם הצליחו להרגיז אותי עד כדי כך שאת הביקורת הזאת אני מפרסמת בכל פלטפורמה!!!
    אני ובן זוגי אוהבים את האוכל שלנו עד מאוד. יש לנו כמה מסעדות אהובות וקבועות לאירועים מיוחדים יחד עם זאת אנחנו אוהבים לחקור ולהתנסות במסעדות חדשות ולטעום דברים שעוד לא טעמנו. לכן, אנחנו מחפשים וקוראים תגובות וביקורות.
    ביום שישי האחרון 28/10/2017 לכבוד יום ההולדת של בן זוגי בחרתי לנו את מסעדת 'ברוט' על פי המלצות וביקורות חיוביות.
    נתחיל בכך שהושיבו אותנו באיחור של 20 דקות וזאת למרות שהזמנו שולחן בשעה 20:00 עד פה הכל בסדר זה קורה… בזמן שהמתנו, מלצרית מאוד חננית ונחמדה המליצה לנו על יין טוב וקלעה בול לטעמיינו. לאחר המתנה ארוכה, הושיבו אותנו לשולחנינו, שולחן מתנדנד הנתמך במפיות, מעצורי דלת ועוד… התיישבנו והזמנו את המנה הראשונה שלנו לערב זה… המנה -סשימי אינטיאס- התאור היה נפלא אך לצערינו המנה לא!! מרוב מלח גס ורוטב לא הרגשנו שום טעם. אוקי… המשכנו למנה הבאה -טרטר סלמון- מנה סתמית ובנאלית. היין היה נפלא …. החלטתי לנסות עוד מנה … -קלמרי סגול על הפלאנצה, על תבשיל חומוס- הקלאמרי היה עשוי מידי, לעיס כמו מסטיק ואף שרוף, גרגירי החומוס גם כן היו עשויים מידי עם טעם ליווי לא ברור. ואז כבר שברתי את כל הגבולות שלי וביקשתי את הקינוח המומלץ שלהם שנגמר. בסוף הזמנתי "קינוח" שהוא בעצם -פלטת גבינות עם פקאנים מקורמלים- פייר אם היינו מזמינים רק את ה"קינוח" ואת בקבוק היין היינו נהנים ואף מפרגנים.
    לבסוף לאחר כל החוויה ה"מדהימה" הזאת, הזמנו את החשבון, לו חיכינו מעל 32 דקות -ספרנו- !!! כשלבן זוגי נמאס, הוא ניגש אל המלצר ואמר לו "שומע אם אתם רוצים שנשלם את החשבון, אנחנו פה מעבר לכביש בבר, שותים בירה…." לאחר כ 10 דקות נוספות הגיע המלצר עם החשבון ועם קוקוט קטן ובו 3 טרפלים ואמר: "אם תרצו צ'ייסר על חשבוניינו תבואו" החשבון עמד על 500 ש"ח !!!!! מחיר שאין לי שום בעיה לשלם אם ישנה תמורה, שהיא שירות טוב, אווירה נעימה ואוכל טעים!! לא חייב להיות עילאי- טעים-
    כמובן שגם השארנו טיפ 10% שגם אותם לא הייתי משאירה!!
    בחיים שלי לא חוויתי כזאת חוויה רעה, לא טעימה ומזלזלת זה הרגיש שמזלזלים ויורקים לי בפנים!!!!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט